Beste badkamer verwarming van 2024, hier de top 5
04 mei 2024 

Beste badkamer verwarming van 2024, hier de top 5

Tijdens de wintermaanden kan het natuurlijk erg koud worden in huis, zo ook je badkamer. Het laatste wat je natuurlijk wil is dat je badkamer koud is op het moment dat jij in of uit je warme douche stapt. Een badkamer verwarming kan je helpen om deze uitdaging op te lossen. Een badkamer verwarming kan namelijk zorgen voor een comfortabele temperatuur. Daarnaast is een badkamer verwarming een makkelijk manier om bijvoorbeeld een handdoek te drogen en kan een badkamer verwarming helpen om vocht problemen te voorkomen. Maar hoe weet je nou of je de juiste verwarming hebt voor jouw situatie? Dat heb ik voor je uitgezocht en dit lees je terug in het onderstaande artikel!

Top 5 badkamer verwarming

Heb je geen zin of tijd om het hele artikel door te lezen? Hieronder kun je vast de top 5 beste badkamer verwarming terugvinden. De genoemde verwarming voor badkamer kwamen als beste uit de test:

 1. Tesy - badkamer verwarming
 2. Höffmayr slimme infrarood verwarming
 3. Vulpes Goods - elektrische kachel
 4. Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel
 5. BANOO - elektrische convectorkachel

Top 5 badkamer verwarming

Meer informatie over de vijf beste badkamer verwarming van 2024

Wil je meer weten over de beste badkamer verwarming uit de test? Hieronder kun je alle informatie terugvinden over de geteste modellen!.

1. Tesy - badkamer verwarming

De Tesy badkamer verwarming kwam als beste uit de test als verwarming voor de badkamer.

Deze badkamer verwarming kan in no time een relatief kleine ruimte (24m2) verwarmen. De Tesy badkamer verwarming maakt gebruik van een infrarood paneel en heeft 2 warmte standen.

Het vermogen van de warmtebron bedraagt 600 W in stand 1 en 1200 W in stand 2, ideaal dus als je opzoek bent naar snelle verwarming om je badkamer mee te verwarmen.

Qua veiligheid is deze infrarood verwarming voorzien van IP24-bescherming. IP24 geeft aan dat de infrarood verwarming goed tegen waterdruppels kan.

Wat verder prettig is, is dat deze infrarood verwarming nauwelijks tot geen geluid maakt. Als je dus s'avonds laat in de douche stapt dan zal de rest van het huis niets horen als je de verwarming aanzet.

Tot slot kun je de Tesy badkamer verwarming makkelijk installeren. Je kunt hem bevestig aan het plafond maar hij is ook geschikt als wandverwarming.

Deze elektrische badkamerverwarming schaf je aan vanaf €89,95.

Voordelen Tesy Badkamer verwarming

 • Vermogen van 600 W en 1200 W
 • IP24-certificering
 • Geluidsstil
 • Makkelijk te installeren
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Tesy Badkamer verwarming

 • Geen

Tesy de best geteste badkamer verwarming

2. Höffmayr slimme infrarood verwarming

De Höffmayr slimme infrarood verwarming is ook een bijzonder goede verwarming om je badkamer mee te verwarmen. Daarnaast heeft hij een strak design waardoor die prima past in een moderne badkamer.

Deze infraroodverwarming maakt gebruik van verschillende infrarood panelen en is hierdoor uitermate geschikt om kleine ruimtes tot 25m2 te verwarmen.

De Höffmayr slimme infrarood verwarming beschikt over een vermogen van 720 W. Door dit vermogen is je badkamer opgewarmd voordat je er erg in hebt.

De infrarood verwarming is ook gecertificeerd. Hij beschikt over de IP63-bescherming. Dit geeft aan dat hij geschikt is voor spatwater!

Ook deze verwarming is als geluidsstil ervaren. Wil je s'avonds nog een warme douche pakken dan zal niet horen dat jij de badkamer verwarming hebt aangezet voor wat extra warmte!

Het aansluiten van deze verwarming gaat erg makkelijk. Plaats de stekker in een geaard stopcontact en je bent ready to go! Wil je de verwarming liever aan de wand monteren? Dan is dat ook mogelijk!

Deze badkamer verwarming schaf je aan vanaf €199,-.

Tip: hang je handdoek vast op aan de badkamer verwarming als je de douche instapt. Als je klaar bent heb je lekker een warme handdoek, zeker in de koude wintermaanden is dit heerlijk!

Voordelen Höffmayr slimme infrarood verwarming

 • Vermogen van 720 W
 • IP63-certificering
 • Geluidsstil
 • Makkelijk te installeren
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Höffmayr slimme infrarood verwarming

 • Geen

Höffmayr slimme infrarood verwarming maakt je badkamer vloer zo droog

3. Vulpes Goods - elektrische kachel

De Vulpes Goods elektrische kachel is een prima elektrische verwarming voor in je badkamer.

Deze elektrische verwarming zorgt er binnen 2 seconden dat je hele badkamer snel wordt verwarmd.

De elektrische verwarming is geschikt voor kleine badkamers. De elektrische verwarming kan kleine ruimtes tot 10m2 snel voorzien van warme lucht. Heb je een badkamer die groter is dan 10m2 dan is dit model niet geschikt om je badkamer te verwarmen.

Deze verwarming beschikt over 2 verschillende warmtestanden. Een van 800 W, de ecostand, en een van 1200 W, de turbo stand.

Deze elektrische radiator beschikt niet over een veiligheidscertificering. Wel beschikt hij over een overhitting en val beveliging. Ben je opzoek naar een model wat wel gecertificeerd is tegen water dan zijn de 2 eerder genoemde modellen beter geschikt.

Het geluidsniveau van de Vulpes Goods elektrische kachel bedraagt 45 dB. Dit model zul je dus horen wanneer je onder een warme douche stapt.

Ook dit model is makkelijk te installeren. Middels een stekker kun je de verwarming voorzien van stroom en gaat hij voor je aan de slag. Mocht je de verwarming willen verplaatsen naar een andere ruimte dan heb je dat ook zo gedaan. Dit model weegt namelijk maar 650 gram!

Tot slot de prijs, dit model schaf je aan vanaf €22,95.

Voordelen Vulpes Goods elektrische kachel

 • Vermogen van 800W en 1200 W
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Vulpes Goods elektrische kachel

 • Geen officiele IP-certificering
 • Hoorbaar geluid (45 dB)

Vulpes Goods - elektrische kachel helpt je zo aan warme voeten

4. Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel

De Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel betreft het type ventilatorkachel.

Deze verwarming is geschikt voor grote ruimtes tot 30m2 en beschikt over een maximaal vermogen van 2000 W.

De Sani Fanheat beschikt over een thermostaat en beschikt over 3 instelmogelijkheden namelijk ventileren, 1000 W of 2000 W. Het compact formaat zorgt ervoor dat deze badkamer makkelijk is te plaatsen in elk type badkamer. Daarnaast zorgt het vermogen ervoor dat je makkelijk een constante temperatuur in je badkamer hebt!

Deze elektrische radiator beschikt over de IP22-certificering. IP22 geeft aan dat dit type verwarming geschikt is voor spatwater en is daarom uitermate geschikt om een badkamer te verwarmen.

Tijdens de test werd duidelijk dat deze verwarming het nodige geluid maakt. Zo blaast hij bijvoorbeeld na als hij heeft aangestaan en is er soms een piep te horen. Dit vond ik zelf niet storend maar ben je opzoek naar een stil model dan zou ik een van de andere geteste modellen aanbevelen.

Dit model is relatief eenvoudig te installeren aan de muur. Hou er wel rekening mee dat je een aansluiting hebt op de muur, anders kan dit voor extra werk zorgen!

Dit model schaf je aan vanaf €46,99.

Voordelen Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel

 • Vermogen van 1000 W en 2000 W
 • IP22-certificering
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel

 • Alleen aan wand te installeren
 • Hoorbaar geluid

Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel voor een behaaglijke warmte

5. BANOO - elektrische convectorkachel

De BANOO - elektrische convectorkachel is het type convector verwarming en is ook zeer geschikt als radiator in de badkamer.

Deze radiator beschikt over 2 warmtestanden en heeft een vermogen van 2000 W. Hierdoor is de radiator geschikt voor ruimtes tot 22m2.

Qua veiligheid is dit model niet IP gecertificeerd. Mijn ervaring is dat deze radiator wel tegen een spatje water kan maar wil je toch meer zekerheid dan zou ik voor een van de eerdere geteste modellen gaan!

Tijdens de test kwam deze convector verwarming als geruisloos over, dit is fijn als je deze radiator in een andere ruimte zou willen gebruiken.

Het aansluiten van deze radiator ging erg makkelijk. Je stopt de stekker in het stopcontact en je bent klaar voor de warme lucht die deze radiator produceert.

Dit model schaf je aan vanaf €29,95.

Voordelen BANOO elektrische convectorkachel

 • Vermogen van 2000 W
 • Geluidsstil
 • Makkelijk te installeren
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen BANOO elektrische convectorkachel

 • Geen officiele IP-certificering

BANOO - elektrische convectorkachel

Waar hou je rekening mee als je een badkamer verwarming gaat kopen?

Vermogen en grootte

Bepaal de benodigde capaciteit op basis van de grootte van je badkamer en de gewenste temperatuur. Te weinig vermogen kan leiden tot onvoldoende verwarming, terwijl te veel vermogen inefficiënt kan zijn.

Vermogen en grootte

Veiligheid

Kies een verwarming met de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals oververhittingsbeveiliging en spatwaterdichtheid. Badkamers hebben specifieke veiligheidseisen vanwege de vochtige omgeving.

Veiligheid

Geluidsniveau

Sommige verwarmingssystemen kunnen geluid produceren. Als je prijs stelt op een stille omgeving, let dan op het geluidsniveau van de gekozen verwarming.

Geluidsniveau

Installatiegemak

Controleer of de gekozen verwarming eenvoudig te installeren is. Sommige systemen vereisen professionele installatie, terwijl andere geschikt zijn voor doe-het-zelvers.

Installatiegemak

Veel gestelde vragen

Welke types badkamer verwarming zijn er?

Er zijn verschillende manier hoe je een badkamer kunt verwarmen. Hieronder kun je de meest effectieve opties terugvinden.

 • Radiatorverwarming: Traditionele radiatoren die warmte afgeven via convectie en straling.
 • Vloerverwarming: Verwarmingssystemen ingebed in de vloer voor gelijkmatige warmteverdeling.
 • Handdoekradiatoren: Speciale radiatoren ontworpen om handdoeken te verwarmen en tegelijkertijd de badkamer te verwarmen.
 • Infraroodpanelen: Panelen die warmte afgeven door infraroodstraling, vergelijkbaar met zonnestralen.
 • Elektrische kachels: Draagbare kachels die direct warmte afgeven en kunnen worden verplaatst naar waar ze nodig zijn.
 • Luchtverwarmingssystemen: Systemen die warme lucht door de ruimte blazen voor verwarming.
 • Hydronische systemen: Verwarmingssystemen die warm water gebruiken om warmte af te geven, zoals radiatoren of vloerverwarming met warm water.

Bestaat er elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is een goede verwarming in de badkamer. Het werkt door verwarmingskabels of verwarmingsmatten onder de vloer te installeren. Deze kabels of matten worden verwarmd wanneer er elektrische stroom doorheen wordt geleid, waardoor de vloer wordt opgewarmd en warmte wordt afgegeven aan de ruimte erboven. Elektrische vloerverwarmingssystemen worden vaak gebruikt in badkamers, keukens en andere ruimtes waar traditionele vloerverwarmingssystemen moeilijker te installeren zijn. Ze bieden een efficiënte en comfortabele manier om een ruimte te verwarmen. Elektrische vloerverwarming is dus een optie om je badkamer verwarmen elektrisch.

Kan een badkamer verwarming een centrale verwarming vervangen?

Een badkamerverwarming kan een centrale verwarming niet volledig vervangen, vooral niet als het gaat om het verwarmen van het hele huis. Echter, in kleinere ruimtes zoals badkamers, kunnen specifieke badkamerverwarmingssystemen een goede aanvulling zijn op de centrale verwarming om extra comfort te bieden.

Hoe kan ik mijn badkamer elektrisch verwarmen?

Je kunt je badkamer elektrisch verwarmen met behulp van elektrische radiatoren, vloerverwarmingssystemen, infraroodpanelen, elektrische kachels of zelfs verwarmingslampen. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Bestaat er ook een verwarmingslamp badkamer?

Ja, er bestaan verwarmingslampen voor de badkamer. Deze lampen worden vaak gebruikt als bijverwarming in de badkamer en bieden zowel warmte als verlichting. Ze zijn ontworpen om snel warmte af te geven en kunnen handig zijn voor het verwarmen van specifieke zones in de badkamer, zoals bijvoorbeeld boven de douche.

Wat is de beste bijverwarming badkamer?

De beste bijverwarming voor de badkamer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer, je budget en persoonlijke voorkeuren. Elektrische vloerverwarming, infraroodpanelen en handdoekradiatoren worden vaak beschouwd als effectieve bijverwarmingsopties voor de badkamer vanwege hun efficiëntie en comfort.

Wat is de beste geteste badkamer verwarming?

Nu je helemaal op de hoogte bent van alles rondom badkamer verwarmingen, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hieronder nogmaals de top vijf: 

 1. Tesy - badkamer verwarming
 2. Höffmayr slimme infrarood verwarming
 3. Vulpes Goods - elektrische kachel
 4. Eurom Sani-Fanheat 2000R badkamerkachel
 5. BANOO - elektrische convectorkachel

Top 5 badkamer verwarming

Misschien vind je dit ook interessant? Over de schrijver
Reactie plaatsen