Beste slaapkamer ventilator van 2024, hier de top 5
25 januari 2024 

Beste slaapkamer ventilator van 2024, hier de top 5

Heb je last van een te warme slaapkamer als je wil gaan slapen? Dat is natuurlijk vervelend, want hierdoor kun je problemen ervaren als je in slaap wil komen. Ik kan me voorstellen dat je dit graag wil voorkomen. Want een goede nachtrust is natuurlijk het halve werk. Een simpele, maar goede oplossing kan een slaapkamer ventilator zijn.

In dit artikel neem ik je mee in de beste slaapkamer ventilatoren zodat jij het nooit meer te warm hoeft te hebben als je gaat slapen. Daarnaast neem ik je mee in een aantal eigenschappen die je gaan helpen bij het kiezen van de beste slaapkamer ventilator voor jouw situatie!

Top 5 beste slaapkamer ventilatoren

Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Hieronder heb ik vast de top 5 voor je uitgeschreven!

 1. Rolfstone Air Balance
 2. Proventa Premium plafondventilator
 3. AirKing torenventilator
 4. Suntec CoolBreeze torenventilator
 5. Longwell torenventilator

Top 5 beste ventilator voor de slaapkamer

Meer informatie over de vijf beste slaapkamer ventilatoren van 2024

Wil je meer weten over de top 5 geteste slaapkamer ventilatoren? Dan kun je hieronder meer informatie vinden over de geteste ventilatoren.

1. Rolfstone Air Balance

De Rolfstone Air Balance is een goede ventilator voor in de slaapkamer.

Het geluidsniveau ligt iets aan de hoge kant, namelijk 52 dB. Daarom zal je deze ventilator wel horen als die aan staat. Sommige personen zullen dit als teveel geluid ervaren maar tijdens de test vond ik het niet storend. De ventilator beschikt wel over een slaapmodus stand. In deze stille stand heeft die een maximaal geluidsniveau van 28 dB. Dit wordt als stil ervaren!

Dit type ventilator kunnen we scharen onder de categorie luchtreiniger. Deze ventilator blaast frisse lucht de ruimte in. Maar daarnaast zijn er nog een aantal standen die handig kunnen zijn.

Deze ventilator zorgt zoals genoemd voor luchtreiniging. Deze ventilator verwijderd stof en huisstofmijt uit de lucht. Verminderd daarnaast klachten bij hooikoorts. En verwijdert tot slot microplastics uit de lucht.

Door deze verschillende standen heb je niet alleen het voordeel van koude lucht in je slaapkamer. Maar daarnaast zorg je ook dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Kortom, een alles in één ventilator als je het mij vraagt.

Deze ventilator beschikt over verschillende ventilatorsnelheden. Deze snelheden worden automatisch aangepast op basis van de omstandigheden in je slaapkamer. Wil je toch liever zelf de controle? Dan is dat geen probleem. Via de display die op de ventilator zit kun je zelf ook de standen bedienen.

Deze slaapkamer ventilator is voorzien van een ingebouwde timer. Met deze timer kun je de ventilator aanzetten voor 2, 4 of 8 uur!

Qua bediening is deze ventilator alleen te bedienen via de display. Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd.

De ventilator is geschikt voor ruimtes tot 21m2. Een goede oplossing dus voor de slaapkamer.

Deze goede ventilator schaf je aan vanaf €119,-

Voordelen Rolfstone Air Balance

 • Prima geluidsniveau (52 dB of slaapmodus 28 dB)
 • Verschillende ventilatiesnelheden
 • In te stellen timer
 • Luchtreinigingsfunctionaliteit
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor ruimtes tot 21m2

Nadelen Rolfstone Air Balance

 • Geen afstandsbediening

Rolfstone Air Balance de beste ventilator voor de slaapkamer

2. Proventa Premium plafondventilator

De Proventa Premium plafondventilator is een stille plafondventilator! Ondanks dat we de ventilator als stil ervaren behoort deze ventilator wel tot één van de luidste ventilatoren in zijn klasse. Deze ventilator produceert 60 dB aan geluid. Normaal wordt een geluidsniveau van 40 dB al stil ervaren.

Deze stille ventilator is uitgerust met een unieke 3D Air full-room technologie. Door deze functionaliteit wordt de koele lucht fantastisch door een ruimte verspreidt.

Deze stille ventilator zorgt voor de nodige verkoeling in de warme zomermaanden. Daarnaast beschikt deze ventilator ook over een winterstand. Hierdoor kan deze ventilator in de koude wintermaanden zorgen voor warme lucht in je slaapkamer.

Door de meegeleverde afstandsbediening is deze ventilator erg makkelijk te bedienen. Met de afstandsbediening kun je lichtkleur instellen, het licht dimmen en natuurlijk de ventilator bedienen.

De ventilator is uitermate geschikt voor grotere ruimtes tot 50m2. Deze stille ventilator zou je dus ook kunnen gebruiken in bijvoorbeeld je woonkamer.

Zelf benoemen ze deze ventilator als erg zuinig. Mijn mening daarin is anders. Deze stille ventilator heeft namelijk energielabel F. Binnen de categorie slaapkamer ventilator zijn er zeker energiezuinigere modellen te vinden.

Tot slot, deze goede ventilator schaf je aan vanaf €114,-

Voordelen Proventa Premium plafondventilator

 • Prima geluidsniveau (60 dB)
 • Verschillende ventilatiesnelheden
 • In te stellen timer
 • Afstandsbediening
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor ruimtes tot 50m2

Nadelen Proventa Premium plafondventilator

 • Geen luchtreinigingsfunctionaliteit

Proventa Premium plafondventilator

3. AirKing torenventilator

De AirKing torenventilator is een stille torenventilator!

Deze fluisterstille ventilator zorgt ervoor dat je geen last hebt van geluid als je gaat slapen. Deze stille ventilator produceert namelijk nog geen 35 dB aan geluid. Dit wordt als stil ervaren!

Deze stille ventilator heeft vijf verschillende standen. Deze standen zijn gemakkelijk in te stellen met de meegeleverde afstandsbediening. De roterende bladen kunnen dus snel en makkelijk van snelheid wisselen.

Zoals aangegeven is dit een torenventilator. Deze staande ventilator is topzwaar en kan daardoor minder stabiel zijn. Wat ik daarnaast wel prettig vind is dat de hoogte verstelbaar is. De hoogste stand bedraagt 135 cm en de laagste stand bedraagt 115 cm.

Deze stille ventilator heeft ook een timerfunctie. Deze timer kun je instellen met de afstandsbediening. Je kunt hiermee een automatisch einde instellen van 1 tot 7 uur!

Deze fluisterstille ventilator schaf je aan vanaf €67,-

Voordelen AirKing torenventilator

 • Goed geluidsniveau (35 dB)
 • Verschillende ventilatiesnelheden
 • In te stellen timer
 • Afstandsbediening
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen AirKing torenventilator

 • Geen luchtreinigingsfunctionaliteit
 • Grootte ruimte niet bekend

AirKing torenventilator

4. Suntec CoolBreeze torenventilator

De Suntec CoolBreeze torenventilator is ook een hele stille torenventilator. In mijn optiek behoort deze ventilator tot één van de beste ventilatoren in zijn klasse.

De stille ventilator heeft drie verschillende standen. Een stille stand, een normal stand en een turbo stand. Hierdoor is deze stille ventilator uitermate geschikt voor de slaapkamer, kantoor of woonkamer.

Ook deze ventilator behoort tot de categorie staande ventilatoren. Hierdoor kan het zijn dat deze ventilator als instabiel wordt ervaren.

Deze ventilator kun je overdag gebruiken voor een koel briesje in je kantoor. Vervolgens kun je deze stille ventilator s ‘avonds gebruiken om je slaapkamer te voorzien van de nodige verkoeling.

Door het strakke design van deze ventilator staat die ook vaak in de woonkamer. Door het strakke design zal de ventilator de inrichting van je woonkamer niet verstoren.

Door de handige afstandsbediening stel je de ventilatiesnelheden makkelijk in.

Daarnaast beschikt deze ventilator over een timer. Deze timer is ook makkelijk in te stellen met de afstandsbediening.

Kortom, een goede stille ventilator die je aan kunt schaffen vanaf €120,-

Voordelen Suntec Coolbreze torenventilator

 • Verschillende ventilatiesnelheden
 • In te stellen timer
 • Afstandsbediening

Nadelen Suntec Coolbreze torenventilator

 • Geen luchtreinigingsfunctionaliteit
 • Geluidsniveau niet bekend
 • Grootte ruimte niet bekend
 • Prijs-kwaliteitverhouding

Suntec CoolBreeze torenventilator

5. Longwell torenventilator

De Longwell torenventilator behoort tot één van de stille ventilatoren uit deze test.

Deze staande ventilator produceert een geluidsniveau van maximaal 35 dB. Het voordeel van stille ventilatoren is natuurlijk dat je de ventilator niet hoort als je gaat slapen. Zo heb jij in ieder geval een stille slaapkamer!

Deze stille ventilator beschikt over drie verschillende standen. De lagere stand zorgt voor een laag geluidsniveau van 25 dB. Stand 2 zorgt voor 29 dB aan geluid. En stand 3 produceert 35 dB. In de laagste stand is deze ventilator de stilste ventilator in zijn klasse. Ben je dus opzoek naar een stille ventilator dan is dit een goede keuze.

Verder beschikte deze stille ventilator over een afstandsbediening en een timer. Hierdoor kun je deze stille ventilator makkelijk bedienen.

Voor €89,- heb je de beste stille ventilator in zijn klasse!

Voordelen Longwell torenventilator

 • Stil geluidsniveau (35 dB)
 • Verschillende ventilatiesnelheden
 • In te stellen timer
 • Afstandsbediening
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Longwell torenventilator

 • Geen luchtreinigingsfunctionaliteit
 • Geluidsniveau niet bekend
 • Grootte ruimte niet bekend

Longwell torenventilator beste stille ventilator uit de test

Waar hou je rekening mee als je een slaapkamer ventilator gaat aanschaffen?

Geluidsniveau

Tijdens deze test heb ik gekeken naar het geluidsniveau van de ventilatoren. Idealiter heb je een ventilator met een stille motor. Ook wil je dat de beste ventilators in de hoogste stand weinig geluid maken. Daarom adviseer ik je om een ventilator aan te schaffen met een geluidsniveau van maximaal 40 decibel (dB) dit wordt als stil ervaren.

Geluidsniveau

Type ventilator

Er zijn verschillende type ventilatoren die je kunt gebruiken voor de slaapkamer. Voor kleine ruimtes is een torenventilator een prima oplossing. Wil je een grote ruimte voorzien van verkoeling? Dan zorgt een plafondventilator voor een verkoelend effect. Het energieverbruik per type ventilator varieert, maar de meeste ventilatoren hebben een vermogen tussen 25 en 75 watt.

Type ventilator

Ventilatorsnelheden

Verschillende ventilatorsnelheden kunnen handig zijn om een ruimte te verkoelen. 3 tot 4 standen zijn over het algemeen genoeg om een ruimte snel te verkoelen. De grootte van de ruimte bepaald wat voor type ventilator handig is in jouw situatie. Voor hoge ruimtes zijn plafondventilators ideaal. Voor de kleine ruimtes kan je prima uit de voeten met een torenventilator.

Ventilatorsnelheden

Afstandsbediening

Gemak vind ik zelf prettig. Daarom zou ik altijd even kijken of er een afstandsbediening wordt meegeleverd. Zo kun je de ventilator makkelijk bedienen.

Afstandsbediening

Prijs

De prijzen van ventilatoren kunnen enorm verschillen. Van tevoren een budget bepalen is geen slecht idee. Bedenkt daarnaast welke functies je graag terug wil zien in de ventilator.

Prijs

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen? We hebben de meest gestelde vragen vast voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Dit bespaart jou weer het nodige speurwerk!

Welk type stilste ventilator is het meest geschikt voor een slaapkamer?

Dit hangt af van de beschikbare ruimte en het geluidsniveau. Een geluidsniveau van 40 dB of lager wordt over het algemeen als stil beschouwd en is ideaal voor de slaapkamer. Daarnaast zijn er verschillende soorten ventilatoren. We hebben bijvoorbeeld een staande ventilator en een tafelventilator. Een staande en tafelventilator zijn vaak geschikt voor slaapkamers van verschillende grootte. Een plafondventilator kan handig zijn in kamers met voldoende hoogte. Een tafelventilator kan ook zorgen voor verkoeling. Een tafelventilator kan zorgen voor een licht briesje. Daarnaast zal dit type ventilator weinig lawaai maken.

Hoeveel ventilatorsnelheden heb ik nodig voor een stille ventilator?

Een ventilator met meerdere snelheden biedt flexibiliteit. Drie tot vier snelheidsinstellingen kunnen voldoende zijn om de luchtstroom aan te passen aan verschillende behoeften.

Welke functionaliteiten zijn handig voor een slaapkamer ventilator?

Een oscillerende functie helpt bij een gelijkmatige luchtverdeling in de kamer, wat kan bijdragen aan een efficiëntere koeling. Een afstandsbediening maakt het eenvoudiger om de ventilator vanuit bed te bedienen, terwijl een timerfunctie automatisch uitschakelen mogelijk maakt. Daarnaast zijn functies zoals een slaapmodus met geleidelijk verminderende snelheden, luchtzuivering, en een display met dimbare verlichting kunnen handig zijn voor de slaapkamer.

Hoe beïnvloedt energieverbruik mijn keuze voor een ventilator?

Een energiezuinige ventilator kan op de lange termijn kosten besparen. Controleer het energieverbruik en kies een model dat past bij je budget en duurzaamheidsdoelen.

Zijn er veiligheidskenmerken waar ik op moet letten?

Bij het kiezen van een ventilator voor je slaapkamer is het van cruciaal belang om niet alleen te letten op de verkoelende capaciteiten, maar ook op de veiligheidskenmerken.

Een veilige ventilator zorgt niet alleen voor comfortabele nachten, maar minimaliseert ook het risico op ongelukken. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidskenmerken waar je op moet letten bij de aanschaf van een ventilator voor je slaapkamer.

Ten eerste is het essentieel om een ventilator te kiezen met een stevige basis. Een solide basis zorgt ervoor dat de ventilator stabiel staat en minder vatbaar is voor omvallen. Dit is vooral belangrijk in een slaapkameromgeving waar mensen vaak dicht bij de ventilator slapen. Controleer of de basis breed genoeg is en of de ventilator een stabiele constructie heeft.

Daarnaast moet je aandacht besteden aan de ventilatorbladen. Wil je de ventilator overdag aan hebben waar je kinderen bij zijn? Kies dan bij voorkeur een model met beschermende roosters of roosters met smalle openingen. Dit voorkomt dat nieuwsgierige vingers of kleine voorwerpen in contact komen met de draaiende bladen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.

Een ander belangrijk veiligheidskenmerk is de aanwezigheid van een oververhittingsbeveiliging. Dit mechanisme schakelt de ventilator automatisch uit als de motor oververhit raakt, waardoor brandgevaar wordt geminimaliseerd. Zeker in slaapkamers, waar ventilatoren vaak 's nachts onbeheerd blijven, is dit een cruciale functie om de veiligheid te waarborgen.

Verder is het handig om te kijken naar ventilatoren met afgeronde randen en geen scherpe uitstekende delen. Dit minimaliseert het risico op verwondingen als je per ongeluk tegen de ventilator stoot of er tegenaan loopt in het donker.

Hoe bepaal ik de juiste grootte van de ventilator voor mijn slaapkamer?

Over het algemeen geldt dat een ventilator met een diameter van 30 cm tot 60 cm geschikt is voor slaapkamers. Grotere kamers hebben mogelijk een grotere ventilator nodig.

Is het belangrijk om de luchtstroomrichting van de ventilator aan te passen?

Ja, veel ventilatoren hebben omkeerbare bladen om de luchtstroom omhoog of omlaag te richten. Dit kan handig zijn afhankelijk van het seizoen.

Hoe onderhoud ik de ventilator voor optimale prestaties?

Reinig regelmatig stof en vuil van de ventilatorbladen en het rooster. Sommige modellen hebben afneembare onderdelen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd.

Zijn er bepaalde merken die bekend staan om hun kwaliteit op het gebied van slaapkamerventilatoren?

Merken zoals Dyson, Honeywell, Vornado en Rowenta worden vaak geprezen om hun kwalitatieve ventilatoren.

Kan ik de ventilator gebruiken in combinatie met airconditioning of als alternatief daarvoor?

Ja, een ventilator kan de effectiviteit van airconditioning verbeteren door de lucht gelijkmatiger te verspreiden. In mildere temperaturen kan een ventilator zelfs als een kosteneffectief alternatief dienen.

Wat is de optimale plaatsing van een ventilator in de slaapkamer?

Plaats de ventilator zo dat deze de lucht door de kamer kan verspreiden. Bijvoorbeeld in de hoek van de kamer of aan het voeteneind van het bed voor een gelijkmatige luchtstroom.

Wat zijn de verschillen tussen een plafondventilator en een staande ventilator?

Plafondventilators zijn vaak permanent geïnstalleerd en ideaal voor kamers met hoge plafonds, terwijl staande ventilatoren draagbaar zijn en flexibeler inzetbaar zijn in verschillende ruimtes.

Wat zijn de stille ventilatoren uit de test?

De Suntec CoolBreeze torenventilator en de Longwell torenventilator komen als stilste ventilatoren uit de test. Er zijn ook andere ventilatoren die deze test niet gehaald hebben maar wel onwijs goed zijn. Denk daarbij aan de clean air optima en de duux whisper.

Hoe herken ik een krachtige ventilator?

Om hierachter te komen is het handig om de productomschrijving te bekijken. Hierin kun je veelal het koelvermogen vinden en daarnaast voor welke ruimtes de ventilatoren geschikt zijn.

Wat is de beste ventilator slaapkamer van 2024?

Nu je helemaal op de hoogte bent van de beste ventilatoren voor de slaapkamer, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hieronder nogmaals de top vijf:

 1. Rolfstone Air Balance
 2. Proventa Premium plafondventilator
 3. AirKing torenventilator
 4. Suntec CoolBreeze torenventilator
 5. Longwell torenventilator

Top 5 beste ventilator voor de slaapkamer

Misschien vind je dit ook interessant

Over de schrijver
Reactie plaatsen