Beste elektrische kachel van 2024, hier de top 5
25 februari 2024 

Beste elektrische kachel van 2024, hier de top 5

In de wintermaanden kan het koud worden, maar wat je als laatste wil is een ruimte vol met koude lucht. Daarnaast wil je niet je centrale verwarming tot in den treure opstoken want dat gaat gepaard met hoge energiekosten. Beide uitdagingen wil je natuurlijk liever voorkomen dan genezen. Een elektrische kachel kan door zijn energiezuinige werking een oplossing zijn voor beide uitdagingen. Zoals het woord al zegt draaien elektrische kachels op elektriciteit beter bekend als stroom. Daarnaast zijn elektrische kachels uitermate geschikt om (kleine) ruimtes te verwarmen. Maar welke elektrische kachel kies je? Ga je voor een keramische kachel? Of kies je voor een infrarood kachel? Wat de meest efficiënte verwarming voor jouw situatie is word je duidelijk na het lezen van dit artikel. 

In dit artikel neem ik je mee in de beste elektrische kachels zodat jij in de wintermaanden op een energiezuinige manier kunt genieten van warme ruimtes in je huis. Daarnaast heb ik een aantal eigenschappen op een rijtje gezet die je gaan helpen om de beste elektrische kachel voor jouw situatie te kiezen. 

Top 5 beste elektrische kachels 

Geen zin of tijd om het hele artikel door te lezen? Hieronder kun je vast de top 5 beste elektrische kachels terugvinden. De genoemde elektrische kachels kwamen als beste uit de test: 

 1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - ventilatorkachel 
 2. Tristar KA-5911 - convectorkachel
 3. KRAFT Elektrische kachel - keramische kachel 
 4. Höffmayr elektrische kachel - infrarood kachel 
 5. Philips 5000 Series CX5120/11 - keramische kachel 

Top 5 beste elektrische kachels van 2024

Meer informatie over de vijf beste elektrische kachels van 2024! 

Wil je meer weten over de beste elektrische kachels uit deze test? Hieronder kun je alle informatie terugvinden over de geteste modellen. 

1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - ventilatorkachel 

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 kwam als beste elektrische kachel uit de test. 

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 is het type ventilatorkachel. Een ventilatorkachel maakt gebruik van een ingebouwde ventilator die koude lucht over een verwarmingselement blaast. Door de ingebouwde ventilator kun je een ruimte voorzien van gelijkmatige verwarming. Daarom is deze elektrische kachel zo fijn. 

De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 beschikt over verschillende warmte standen met een maximaal vermogen van 2400W. De maximale oppervlakte wat deze elektrische kachel kan voorzien van warme lucht is 30m2. Hierdoor is deze elektrische kachel uitermate geschikt om bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer te plaatsen. 

Naast de verschillende warmte standen beschikt deze elektrische kachel ook over een koelfunctie. Hierdoor zou je deze ventilatorkachel ook in de warme zomermaanden kunnen gebruiken als ventilator om ruimte te voorzien van koude lucht. 

Dit type ventilatorkachel wordt geleverd met een handig handvat. Hierdoor kun je deze kachel makkelijk en veilig verplaatsen naar een andere ruimte. 

Tot slot beschikt deze elektrische kachel over een geluidsarme modus, hierdoor is de ventilatorkachel erg fijn om in de slaapkamer te plaatsen zonder dat je daar last van hebt. 

Deze energie zuinige elektrische kachel schaf je aan vanaf €49,50. 

Voordelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Vermogen van 2400W
 • Geschikt voor ruimtes tot 30m2 
 • Meerdere warmte standen 
 • Makkelijk te verplaatsen 
 • Makkelijk in gebruik te nemen 
 • Geluidsarme functionaliteit
 • Koelfunctionaliteit
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding 

Nadelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 

 • Geen 

Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - de beste elektrische kachel uit de test

2. Tristar KA-5911 - convectorkachel

De Tristar KA-5911 betreft het type elektrische convectorkachel en is ook een zeer goed type elektrische kachel. 

Een convectorkachel werkt net iets anders dan een ventilatorkachel. Een convectorkachel zuigt koude lucht uit de kamer. Daarna gaat de convectorkachel de koude lucht verwarmen. Vervolgens wordt de verwarmde lucht weer de ruimte ingeblazen. 

De Tristar KA-5911 beschikt over meerdere warmte standen en heeft een vermogen van 1500W. Deze elektrische kachel krijgt daarmee een ruimte verwarmt van 20m2. Ook deze elektrische kachel is daardoor geschikt voor de woonkamer of slaapkamer. 

Door de regelbare thermostaat kan de elektrische kachel makkelijk en snel worden ingesteld naar jouw ideale temperatuur. Daarnaast heeft de ingebouwde thermostaat een oververhittingsbeveiliging. Wanneer de elektrische kachel te warm dreigt te worden gaat die automatisch uit. 

Wat daarnaast prettig is bij de Tristar KA-5911 is dat de elektrische kachel beschikt over ingebouwde handvatten. Hierdoor is de elektrische kachel makkelijk, snel en veilig te verplaatsen naar een andere ruimte als dat nodig is. 

Tot slot produceert deze elektrische convectorkachel nauwelijks tot geen geluid. Om deze reden is deze elektrische kachel geschikt om te gebruiken tijdens het slapen! 

Deze elektrische convectorkachel schaf je aan vanaf €24,99. 

Voordelen Tristar KA-5911

 • Vermogen van 1500W
 • Geschikt voor ruimtes tot 20m2 
 • Meerdere warmte standen 
 • Ingebouwde thermostaat 
 • Makkelijk te verplaatsen 
 • Makkelijk in gebruik te nemen 
 • Nauwelijks tot geen geluid
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding 

Nadelen Tristar KA-5911

 • Geen koelfunctionaliteit

Tristar KA-5911 goede elektrische kachel

3. KRAFT Elektrische kachel - keramische kachel 

De KRAFT elektrische kachel betreft het type keramische kachel en is ook een uitstekende keuze als je opzoek bent naar een energiezuinige elektrische kachel. 

Een keramische kachel is uitermate geschikt voor het gelijkmatig verwarmen van ruimtes. Een keramische kachel heeft eigenlijk een hele simpele werking. Een keramische kachel maakt namelijk gebruik van een verwarmingselement. Wanneer het verwarmingselement de juiste temperatuur heeft bereikt gaat de keramische kachel automatisch aan de slag om de warmte de ruimte in te blazen. 

De KRAFT elektrische kachel beschikt over 4 warmtestanden en heeft een vermogen van 1500W. Deze elektrische kachel is daardoor geschikt voor ruimtes tot 20m2. Wederom is ook deze elektrische kachel geschikt voor je slaapkamer of woonkamer. 

Deze elektrische kachel beschikt verder over een 70 graden draaifunctie. Deze functie zorgt ervoor dat er gelijkmatig warmte wordt verspreid in je huis. Door deze energiebesparende werking kan er flink bespaard worden op de energiekosten! 

Tot slot hoef je bij de KRAFT elektrische kachel niet bang te zijn dat je last krijgt van geluidsoverlast. Deze elektrische kachel werkt uitermate stil. Door de stille werking kun je deze elektrische kachel prima aan laten als je gaat slapen of als je bijvoorbeeld een film zit te kijken. 

Deze keramische kachel schaf je aan vanaf €49,99

Voordelen KRAFT elektrische kachel 

 • Vermogen van 1500W
 • Geschikt voor ruimtes tot 20m2 
 • Meerdere warmte standen 
 • 70 graden draaifunctie voor warmteverspreiding
 • Makkelijk te verplaatsen 
 • Makkelijk in gebruik te nemen 
 • Nauwelijks tot geen geluid
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding 

Nadelen KRAF elektrische kachel 

 • Geen ingebouwde thermostaat 
 • Geen koelfunctionaliteit

KRAFT Elektrische kachel

4. Höffmayr elektrische kachel - infrarood kachel 

De Höffmayr elektrische kachel betreft het type infrarood kachel. Een infrarood kachel is ook uitermate geschikt om een ruimte snel te verwarmen. Een infrarood kachel maakt gebruik van infraroodstraling om warmte af te geven. 

Deze infrarood verwarming is geschikt voor kleinere ruimtes, namelijk ruimtes met een maximale oppervlakte tot 8m2. Deze infrarood verwarming beschikt over 1 warmtestand en heeft een maximaal vermogen van 720W. Deze infrarood verwarming wordt vaakt als bijverwarming voor een badkamer gebruikt. Deze infrarood verwarming zou je ook kunnen gebruiken in de slaapkamer. 

De Höffmayr elektrische kachel beschikt over een ingebouwde thermostaat en is makkelijk te bedienen via de mobiele app of de meegeleverde afstandsbediening. 

Wat verder prettig is aan een infrarood verwarming is dat deze nauwelijks tot geen geluid produceert. Daarom is dit type elektrische kachel fijn om te gebruiken in ruimtes die je graag stil wil houden. 

Deze infrarood kachel schaf je aan vanaf €199. 

Voordelen Höffmayr elektrische kachel 

 • Vermogen van 720W
 • Geschikt voor ruimtes tot 8m2 
 • Ingebouwde thermostaat 
 • Makkelijk te verplaatsen 
 • Makkelijk in gebruik te nemen 
 • Nauwelijks tot geen geluid

Nadelen Höffmayr elektrische kachel 

 • 1 warmtestand
 • Geen koelfunctionaliteit
 •  Duurdere optie

Höffmayr elektrische kachel

5. Philips 5000 Series CX5120/11 - keramische kachel 

De Philips 5000 Series CX5120/11 betreft een keramische verwarming. 

Keramische kachels werken met keramische elementen om te zorgen voor de juiste temperatuur. De keramische elementen worden verwarmd door de kachel en vervolgens wordt de warme lucht gelijkmatig over de ruimte verdeeld. 

Wat fijn is aan de Philips 5000 Series CX5120/11 is dat deze beschikt over een vermogen van 2000W. Hierdoor is deze keramische verwarming geschikt voor ruimtes tot 22m2. Daarnaast beschikt deze elektrische kachel over 2 warmtestanden, hierdoor kan jij de stand kiezen die aansluit op je wensen van dat moment. 

Daarnaast beschikt deze elektrische kachel over meerdere ingebouwde veiligheidssystemen. Zo is er een kantelbeveiliging, kantelt de kachel dan gaat die automatisch uit. En dreigt de elektrische kachel oververhit te raken dan gaat die automatisch uit. Door deze ingebouwde opties weet je zeker dat er niets mis kan gaan op het moment dat de elektrische kachel aanstaat tijdens het slapen. 

Het geluidsniveau van deze elektrische kachel bedraagt 40 dB, hierdoor is een zoemend geluid hoorbaar. 

Tot slot de prijs, deze elektrische kachel schaf je aan vanaf €99,99!

Voordelen Philips 5000 Series CX5120/11

 • Vermogen van 2000W
 • Geschikt voor ruimtes tot 22m2 
 • Meerdere warmte standen 
 • Meerdere beveiligingsstanden
 • Makkelijk te verplaatsen 
 • Makkelijk in gebruik te nemen 

Nadelen Philips 5000 Series CX5120/11 

 • Hoorbaar geluid (40 dB) 
 • Geen koelfunctionaliteit
 • Duurdere variant 

Philips 5000 Series CX5120_11

Waar hou je rekening mee als je een elektrische kachel gaat kopen? 

Als je de beste elektrische kachel voor jouw situatie wil aanschaffen wil je er natuurlijk wel een die voldoet aan jouw wensen. Maar met welke wensen kan en wil je allemaal rekening houden? Hieronder kun je een aantal eigenschappen terugvinden die zijn gebruikt tijdens deze test. Deze eigenschappen kunnen je helpen bij het kiezen van de beste elektrische kachel voor jouw situatie! 

Vermogen 

Het is altijd wijs om bij de aanschaf van een elektrische kachel het vermogen te controleren. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de elektrische kachel kan produceren. Zorg ervoor dat het vermogen geschikt is voor de ruimte die je wilt verwarmen.

Vermogen

Ruimtegrootte

Heb je al een idee waar je de elektrische kachel wil plaatsen? Het is handig om dit eerst van tevoren te bepalen. Sommige elektrische kachels zijn namelijk beter geschikt voor grote ruimtes dan kleine ruimtes. Wanneer je de grootte van de ruimte weet kun je ook het bijpassende vermogen bepalen van de elektrische kachels die je kan kiezen.

Ruimtegrootte

Veiligheid 

De veiligheid van elektrische kachels is natuurlijk belangrijk. Je wil niet dat je elektrische kachel in fik vliegt als jij lekker ligt te slapen. Controleer daarom altijd de veiligheidskenmerken van een elektrische kachel. Je kunt hierbij denken aan oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging. Deze functies verminderen het risico op ongelukken.

Veiligheid

Geluidsniveau 

Ben je opzoek naar een stille elektrische kachel? Dan is het geluidsniveau van de kachel een belangrijke factor. De ene elektrische kachel is de andere niet, zo zal de een dus meer geluid maken dan de ander. Controleer daarom altijd het aantal decibel (dB) wat een elektrische kachel produceert. 20-25 dB wordt als stil ervaren! 

Geluidsniveau

Prijs 

De eerdergenoemde eigenschappen gaan invloed hebben op de prijs die je betaald voor een elektrische kachel. Heb je voor jezelf helder welke elektrische kachel je nodig hebt in jouw situatie? Dan adviseer ik je om een budget te bepalen. De prijs van elektrische kachels kan namelijk uiteenlopen. 

Prijs

Veel gestelde vragen 

Mocht je nog vragen hebben, de meest gestelde vragen kun je hieronder terugvinden! 

Waarom zou ik een elektrische kachel kopen? 

Elektrische kachels kunnen je helpen om een ruimte snel op de gewenste temperatuur te krijgen. Daarnaast zorgt een elektrische kachel voor elektrische verwarming en is er geen gas nodig om een ruimte te verwarmen. Door een elektrische kachel te kopen kun je dus besparen op je energiekosten. 

In veel gevallen wordt een elektrische kachel dan ook gebruikt als bijverwarming. Een elektrische kachel kan namelijk een snelle en efficiënte manier zijn om ruimtes te voorzien van de gewenste temperatuur. Daarnaast is een elektrische kachel een goedkoper alternatief dan een verwarming op gas. 

Wat voor type elektrische kachels zijn er? 

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels. Welk type kachel het beste geschikt is voor jouw situatie kan verschillen. Verschillende factoren kunnen bepalen welk type kachel het beste aansluit op jouw situatie. Hieronder kun je de verschillende type elektrische kachels terugvinden. 

Wat is een keramische kachel? 

Een keramische verwarming is een type elektrische kachel die gebruikmaakt van een keramisch verwarmingselement. In deze kachels wordt elektriciteit gebruikt om het keramische element op te warmen, en de warmte wordt vervolgens overgedragen aan de lucht. Ventilatoren kunnen worden gebruikt om de warme lucht door de ruimte te verspreiden. Ze staan bekend om hun snelle opwarming en efficiëntie.

Wat is een infrarood kachel? 

Infraroodverwarming werkt door elektromagnetische straling uit te zenden via infrarood panelen, vergelijkbaar met de manier waarop de zon warmte uitstraalt. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt infraroodstraling direct de objecten en mensen in de ruimte. Dit type verwarming wordt vaak als comfortabel ervaren, omdat het niet de lucht uitdroogt en geen stofdeeltjes door de lucht circuleert.

Wat is een convectorkachel? 

Een convectorkachel werkt door lucht te verwarmen en deze op te laten stijgen, waardoor een natuurlijke luchtstroom ontstaat. Koudere lucht wordt aan de onderkant van de kachel aangezogen, verwarmd en stijgt dan op, waardoor er weer nieuwe koude lucht wordt aangezogen. Dit creëert een constante luchtcirculatie en kan efficiënt zijn voor het verwarmen van hele kamers.

Wat is een oliegevulde kachel? 

Een oliegevulde kachel is een elektrische kachel die gebruikmaakt van een interne thermische olie om warmte te genereren. De olie wordt verwarmd en circuleert door de kachel, waardoor warmte wordt afgegeven aan de omringende lucht. Deze kachels behouden langdurig warmte, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld, en ze zijn relatief stil. Ze zijn geschikt voor het gelijkmatig verwarmen van middelgrote tot grote ruimtes.

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel? 

Een gemiddelde elektrische kachel verbruikt zo'n 1000 watt (1kW) per uur. Bij een stroomtarief van €0,23 kost je dit dus €0,23 per uur. Wat elektrische kachels zuinig maakt is dat een elektrische kachel op stroom werkt en daarom is een elektrische kachel goedkoper dan een kachel op gas. 

De Höffmayr elektrische kachel kwam als zuinigste elektrische kachel uit de test. 

Wat is de best geteste elektrische kachel?

Nu je helemaal op de hoogte bent van alles rondom elektrische kachels, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hieronder nogmaals de top vijf: 

 1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 - ventilatorkachel 
 2. Tristar KA-5911 - convectorkachel
 3. KRAFT Elektrische kachel - keramische kachel 
 4. Höffmayr elektrische kachel - infrarood kachel 
 5. Philips 5000 Series CX5120/11 - keramische kachel 

Top 5 beste elektrische kachels van 2024

Misschien vind je dit ook interessant? Over de schrijver
Reactie plaatsen