Beste verwarming zonder gas van 2024, hier de top 4
05 mei 2024 

Beste verwarming zonder gas van 2024, hier de top 4

Lig jij s'avonds wakker van je energierekening? Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar je bent zeker niet de enige. De energieprijzen schommelen de laatste jaren veel en dit kan je in je portomonnee voelen. Een manier om energiekosten te besparen is door energiebesparende maatregelen te nemen. Een van de maatregelen kan zijn door je huis te gaan verwarmen zonder gas.

In dit artikel neem ik je mee in de beste mogelijkheden om je huis te verwarmen zonder gas. Zo heb je kans lagere energierekening zonder dat je in de kou hoeft te zitten. Daarnaast neem ik je in een aantal eigenschappen die jou gaan helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Top 4 beste verwarming zonder gas

Heb je geen zin om het hele artikel te lezen? Dan kun je hieronder alvast de top 4 beste verwarmingen zonder gas terugvinden. De genoemde opties kwamen als beste uit de test:

 1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330
 2. Mobiele Airco Aironex
 3. Tristar KA-5911
 4. Whirlpool PACB212HP

top 4 beste verwarming zonder gas

Meer informatie over de vier beste verwarming zonder gas

Mocht je meer willen weten over de top 4 dan kun je hieronder meer informatie vinden over de geteste modellen!

1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

Gasloos verwarmen kan op meerdere manieren. Zo kun je er voor kiezen om een elektrische convectorkachel aan te schaffen. De Rowenta Instant Comfort Compact SO2330 is dan de beste optie.

Deze kachel draait op elektriciteit en zo zijn er geen fossiele brandstoffen nodig. Omdat deze kachel elektriciteit gebruikt kun je makkelijk en snel ruimtes tot maximaal 30m2 duurzaam verwarmen.

Deze manier van gasloze verwarming is ook prettig omdat je de kachel makkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken en je kunt je woning verwarmen.

Verder is het fijn dat deze kachel niet alleen kan verwarmen maar er ook een koelfunctionaliteit bij zit. Zo kun je in de warme zomermaanden op gasloze manier je huis verkoelen.

Vanaf €49,50 heb je al een betaalbare opties om ruimte in je huis duurzaam te verwarmen zonder gas.

Voordelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Vermogen van 2400W
 • Geschikt voor ruimtes tot 30m2
 • Meerdere warmte standen
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Geluidsarme functionaliteit
 • Koelfunctionaliteit
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Geen

Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

2. Mobiele Airco Aironex

Alternatieven voor een elektrische kachel zijn er natuurlijk ook. Zo kun je er voor kiezen om ruimtes te verwarmen met een mobiele airco. Heeft dat je voorkeur dan is de Mobiele Airco Aironex de beste optie.

Gebruik maken van de voordelen van een mobiele airco is een vorm van duurzame verwarming en wordt dan ook gezien als een duurzame investering. Een mobiele airco zoals de Mobiele Airco Aironex kan namelijk verwarmen en koelen en is dus het hele jaar te gebruiken.

Daarnaast heeft dit type airco Energielabel A en wordt daarom dan ook gezien als een energiezuinige optie in zijn klasse.

Verder is het handig om te weten dat je dit type airco makkelijk en snel kunt verplaatsen. Het is een kwestie van de stekker uit het stopcontact halen en je kunt de airco verplaatsen. Dit geeft ook gelijk aan hoe makkelijk de airco in gebruik te nemen is.

Kortom, je huis elektrisch verwarmen is mogelijk met een mobiele airco. Deze airco schaf je aan vanaf €579,-.

Voordelen Mobiele Airco Aironex

 • Hoog vermogen (12.000 BTU)
 • Energielabel A
 • Weinig tot geen geluid (56 dB)
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Makkelijk te bedienen
 • Kan ook koelen

Nadelen Mobiele Airco Aironex

 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Duurdere optie

Mobiele Airco Aironex

3. Tristar KA-5911

De Tristar KA-5911 betreft ook het type elektrische kachel.

Dit type kachel kan een efficiënte manier zijn om kleine ruimtes tot 20m2 te verwarmen zonder gas. Deze kachel kun je relatief eenvoudig in gebruik nemen.

De Tristar KA-5911 is makkelijk te bedienen en beschikt over meerdere warmtestanden.

Daarnaast is deze kachel nagenoeg geruisloos waardoor hij ook s'avonds te gebruiken is als je van plan bent om te gaan slapen.

Kortom, vanaf €24,99 heb je een goedkoop gasloos alternatief om kleine ruimtes mee te verwarmen.

Voordelen Tristar KA-5911

 • Vermogen van 1500W
 • Geschikt voor ruimtes tot 20m2
 • Meerdere warmte standen
 • Ingebouwde thermostaat
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Makkelijk in gebruik te nemen
 • Nauwelijks tot geen geluid
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen Tristar KA-5911

 • Geen koelfunctionaliteit

Tristar KA-5911

4. Whirlpool PACB212HP

Het laatst geteste model uit deze test is de mobiele airco Whirlpool PACB212HP.

Dit type airco kan fungeren als verwarming in kleine ruimtes. Dit type is ook makkelijk te verplaatsen en te installeren.

Het voordeel van dit type airco is dat ruimtes in je huis geen hele verandering hoeven te ondergaan om energiesparend te zijn.

Zo kun je de stekker in het stopcontact steken en maakt deze airco dus gebruik van elektriciteit. In de regel is elektriciteit duurzame energie als je het vergelijkt met gas.

Wat verder prettig is, is dat deze airco ook kan koelen. Hierdoor kun je de airco gedurende het hele jaar gebruiken om zowel te koelen als te verwarmen.

Deze mobiele airco schaf je aan vanaf €469,-.

Voordelen Whirlpool PACB212HP

 • Hoog vermogen (12.000 BTU)
 • Energielabel A++
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Makkelijk te bedienen
 • Betaalbare optie
 • Kan ook koelen

Nadelen Whirlpool PACB212HP

 • Produceert hoorbaar geluid (64 dB)
 • Niet geschikt voor grote ruimtes

Whirlpool PACB212HP

Waar hou je rekening mee als je gaat verwarmen zonder gas?

Wanneer je van plan bent om je huis te verwarmen zonder gas dan zijn er meerdere opties waar je rekening mee kunt houden. Maar met welke wensen kan en wil je allemaal rekening houden? Onderstaand kun je een aantal eigenschappen terugvinden die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.

Type verwarming

Er zijn verschillende typen verwarmingen. Onderstaand kun je de verschillende types terugvinden met hun bijbehorende voordelen.

Centrale verwarming

Centrale verwarmingssystemen verwarmen een hele woning via één systeem, waardoor er een consistent comfort ontstaat in alle kamers. Ze zijn efficiënt omdat ze gebruikmaken van één warmtebron, zoals een cv ketel, die warm water of lucht door radiatoren of vloerverwarming leidt. Dit resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling en een hogere energie-efficiëntie in vergelijking met losse verwarmingsapparaten. Centrale verwarming biedt ook meer controle over de temperatuur in elke kamer via thermostaten en timers. Hoewel de installatiekosten hoger kunnen zijn, biedt centrale verwarming langdurig comfort, gemak en energiebesparing voor huishoudens.

Infrarood verwarming

Infraroodverwarming biedt efficiënte warmte door elektromagnetische straling via bijvoorbeeld infrarood panelen. Het belangrijkste voordeel is gerichte verwarming: in plaats van lucht te verwarmen, verwarmt het direct objecten en mensen in de kamer. Dit resulteert in snellere warmteafgifte en minder warmteverlies door bijvoorbeeld tocht. Bovendien is het energiezuiniger omdat het geen convectie nodig heeft om warmte te verspreiden. Het minimaliseert ook vochtigheid en schimmelvorming, wat gunstig is voor mensen met ademhalingsproblemen. Met een lagere installatiekost en eenvoudige onderhoudsvereisten is infraroodverwarming een aantrekkelijke optie voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Hybride warmtepomp

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp combineert de efficiëntie van een warmtepomp met de betrouwbaarheid van een traditionele verwarmingsketel. Het voordeel ligt in zijn veelzijdigheid: het systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp en de ketel, afhankelijk van de buitentemperatuur en de warmtevraag, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd. Hierdoor kan het systeem werken op hernieuwbare energiebronnen wanneer de omstandigheden gunstig zijn en overschakelen naar fossiele brandstoffen wanneer nodig, waardoor zowel duurzaamheid als betrouwbaarheid worden gegarandeerd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk, waardoor hybride warmtepompen een aantrekkelijke keuze zijn voor verwarmingssystemen.

Elektrische warmtepomp

Een elektrische warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving. Een elektrische warmtepomp zet buitenlucht bijvoorbeeld om in warmte en gebruikt deze om een woning te verwarmen. Het grote voordeel is hun hoge energie-efficiëntie: ze leveren doorgaans meer warmte-energie dan de elektriciteit die ze verbruiken. Hierdoor verminderen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen ze de uitstoot van broeikasgassen, wat gunstig is voor het milieu. Daarnaast zijn elektrische warmtepompen vaak veelzijdig en kunnen ze ook worden gebruikt voor koeling en het verwarmen van water, waardoor ze een alles-in-één oplossing bieden voor verwarming en klimaatbeheersing.

Elektrische cv ketel

Elektrische cv ketels bieden verschillende voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk omdat ze geen directe uitstoot van broeikasgassen produceren tijdens het verwarmingsproces. Ook hebben ze een hoog rendement doordat ze elektriciteit rechtstreeks omzetten in warmte zonder verlies door verbranding. Dit resulteert in lagere energiekosten op lange termijn. Bovendien zijn elektrische cv-ketels compact, stil en vereisen ze weinig onderhoud, wat zorgt voor meer gebruiksgemak. Hun flexibiliteit maakt ze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor wie op zoek is naar een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing. Voor een elektrische cv ketel is cv installatie vereist door een professional.

Gasgestookte cv ketel

Gasgestookte cv-ketels bieden betrouwbaarheid en een breed scala aan beschikbare modellen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. Ze leveren snel en krachtig warmte, wat ideaal is voor grote woningen of gebouwen. Daarnaast zijn ze vaak goedkoper in aanschaf en installatie dan alternatieve verwarmingssystemen. Gasgestookte ketels hebben ook een hoge energie-efficiëntie en kunnen worden aangesloten op duurzame energiebronnen zoals biogas. Hoewel ze fossiele brandstoffen gebruiken, zijn moderne modellen steeds zuiniger en produceren ze minder schadelijke emissies dan oudere systemen, waardoor ze nog steeds een populaire keuze zijn voor verwarming.

Convectorkachel

Convector kachels bieden snel, gelijkmatig en efficiënt warmtecomfort. Ze werken door lucht te verwarmen die langs een warmtebron stijgt, waardoor convectie ontstaat. Dit zorgt voor een snelle verspreiding van warmte in de ruimte, wat ideaal is voor het verwarmen van grote gebieden. Ze zijn compact en vaak draagbaar, waardoor ze flexibel in gebruik zijn. Bovendien zijn ze vaak energiezuinig en gemakkelijk te bedienen, wat resulteert in lagere energiekosten en meer controle over de temperatuur. Met hun snelle opwarmtijd en eenvoudige installatie zijn convector kachels een praktische en effectieve optie voor verwarming in verschillende situaties.

Airco

Airconditioners bieden niet alleen verkoeling in de zomer, maar ook efficiënte verwarming in de winter. Ze werken door warmte uit de buitenlucht te absorberen en naar binnen te pompen, waardoor de temperatuur stijgt. Dit maakt ze veelzijdig, vooral in gebieden met milde winters. Ze zijn energiezuinig omdat ze elektriciteit gebruiken om warmte te verplaatsen in plaats van het te genereren, wat resulteert in lagere verwarmingskosten. Bovendien bieden moderne airco's vaak extra functies zoals thermostaten en programmeerbare timers, waardoor gebruikers meer controle hebben over hun verwarmingsschema. Dit maakt airconditioners een handige en effectieve optie voor verwarming.

Vermogen

Het controleren van het vermogen bij de aanschaf van een verwarmingssysteem is cruciaal om ervoor te zorgen dat het voldoende warmte levert voor een bepaalde ruimte. Een te laag vermogen resulteert in onvoldoende verwarming, terwijl een te hoog vermogen leidt tot verspilling van energie en hogere kosten. Het juiste vermogen zorgt voor efficiënte verwarming, comfort en kostenbesparing, waardoor het heel belangrijk is voor een effectief verwarmingssysteem.

Vermogen

Gebruiksgemak

Het controleren van het gebruiksgemak bij het kiezen van een verwarmingssysteem is cruciaal voor een fijne ervaring. Een systeem met eenvoudige bediening en onderhoud verhoogt de gebruikerstevredenheid. Dit geldt ook voor de installatieprocedure. Gebruiksgemak zorgt voor efficiëntie, vermindert stress en bevordert een positieve gebruikerservaring, waardoor het een belangrijke overweging is bij de aanschaf van een verwarmingssysteem.

Gebruiksgemak

Prijs

Het controleren van de prijs bij het kiezen van een verwarmingssysteem is belangrijk om binnen het budget te blijven en waar voor uw geld te krijgen. Het bevat niet alleen de aanschafkosten, maar ook de operationele en onderhoudskosten op lange termijn. Een goed doordachte prijsvergelijking zorgt voor een betaalbaar systeem dat voldoet aan de verwarmingsbehoeften zonder onnodige financiële lasten.

Prijs

Veel gestelde vragen?

Een tweetal vragen heb ik voor je uitgezocht! Heb je meer vragen? Lees dan mijn andere blogs!

Wat is het voordeel van zonnepanelen? 

Het installeren van zonnepanelen voor verwarming biedt verschillende voordelen. Zonne-energie is hernieuwbaar en milieuvriendelijk, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt verminderd. Door zonnepanelen kun je de energiekosten op de langere termijn verminderen.

Door zonne-energie te gebruiken om het huis te verwarmen, kunnen huiseigenaren profiteren van gratis, duurzame warmte, zelfs op bewolkte dagen. Bovendien kunnen ze in sommige gevallen overtollige energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, waardoor ze nog meer besparen op energiekosten.

Hoe kan ik mijn huis verwarmen zonder gas?

Het verwarmen van je huis zonder gas kan op verschillende manieren, afhankelijk van je behoeften, budget en beschikbare technologieën. Een optie is het installeren van een warmtepomp, die warmte uit de lucht, bodem of water haalt en deze gebruikt om je huis te verwarmen. Warmtepompen zijn energiezuinig en kunnen zowel verwarmen als koelen.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van elektrische verwarmingssystemen, zoals elektrische radiatoren, convectoren of vloerverwarming. Deze systemen gebruiken elektriciteit om warmte te genereren en zijn vaak eenvoudig te installeren en te bedienen.

Zonne-energie kan ook worden benut voor verwarming door het installeren van zonnepanelen en het gebruik van een warmtepomp of elektrische verwarmingssystemen die worden gevoed door de opgewekte elektriciteit.

Daarnaast kun je overwegen om je huis te isoleren om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Dit kan onder meer het isoleren van muren, vloeren, daken en ramen omvatten.

Het combineren van verschillende technologieën en energiebesparende maatregelen kan resulteren in een effectieve en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing zonder gas. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professional om de beste opties voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Wat is de beste verwarming zonder gas van 2024? 

Nu je helemaal op de hoogte bent van alles rondom verwarming zonder gas kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hieronder nogmaals de top vier:

 1. Rowenta Instant Comfort Compact SO2330
 2. Mobiele Airco Aironex
 3. Tristar KA-5911
 4. Whirlpool PACB212HP

top 4 beste verwarming zonder gas

Misschien vindt je dit ook interessant

Over de schrijver
Reactie plaatsen